Filtrare produse
  • Price
    Lei - Lei

AUTO

Pretulei.ro comercializeaza intraga gama de produse auto pentru intretinerea autoturismelor : ulei motor auto, ulei transmisie auto, lichid de racire auto (antigel auto), vaseline , etc .

Printre marcile de comercializate de noi enumeram: Castrol , Mobil, Repsol, Motul, Elf, Total, dar si uleiurile originale BMW , VW, Ford, Opel, Toyota, etc.

Uleiul este factorul principal care poate mari sau micsora durabilitatea unui motor fiind alcatuit din doua componenete de baza: uleiuri de baza care ajuta la lubrifierea partilor interne aflate in miscare fiind formate din petrol, material sintetizate chimic si un amestec de material sintetice si petroliere si aditivi care au rolul de a micsora consumul de carburant, de a reduce uzura motorului si de a elimina supraincalzirea.

Uleiul de motor modern este un produs specializat, dezvoltat cu grija de ingineri si chimisti pentru a indeplini mai multe functii esentiale.  

Uleiul din motor nu trebuie sa realize doar ungerea, el trebuie sa evite contactul direct dintre componentele motorului dar sa si protejeze impotriva uzurii. Pentru a evita coroziunea si in mod cert distrugerea componentelor motorului, uleiul nu trebuie sa permita formarea de acizi care apar datorita oxidarii, condensului sau a unor impuritati datorate combustiei. Aceste impuritati ramase in motor impiedica functionarea si reduc eficienta combustibilului, in timp ce scad performantele motorului, in final ducand la o uzura foarte mare a acestuia.

O particula mai mare de 20 de microni, firul de par avand 100 de microni, este foarte daunatoare motorului daca nu este evacuata sau inchisa intr-un recipient. Filtrarea joaca un rol important in aceasta situatie, dar uleiul nu trebuie sa permita formarea de impuritati in motor si sa mentina particulele contaminate in ‘’carantina’’ pana ce acestea vor fi eliminate in filtrul de ulei.

Un alt rol important al uleiului este acela de a raci motorul, radiatorul se ocupa cu racirea parti superioare a motorului in schimb ce arborele cotit, axul cu came, distributia, pistoanele, rulmentii de presiune si alte componenete importante ale motorului sunt racitein principal de uleiul de motor.

Generalitati privind functiile uleiurilor:

Pornirea la rece uzeaza cel mai repede uleiul, deci trebuie sa alegeti un ulei cat mai performant.

Uleiul se oxideaza in timp chiar daca motorul nu a functionat perioada indelungata Oxidarea unui ulei si contaminarea prin condensare si prin impuritati ca urmare a fenomenului de combustie sunt cauze care produc acizi in uleiul de motor. Daca acizii intra in contact cu motorul, apare coroziunea iar rezultatul este distrugerea prematura a componentelor motorului.

Uleiurile de motor au calitatea de combatere a acestor acizi

 Uleiul de motor este responsabil chiar si de racirea motorului. Radiatorul raceste doar zonele superioare ale motorului insa restul, cum ar fi axul cu came, distributia, arborele cotit, pistoanele, rulmentii de presiune, etc., sunt racite in principal de uleiul de motor .

Comanda acum ulei auto si produse de intretinere auto la cele mai bune preturi!

Subcategorii